Am lăsat camera de wildlife 2 săptămâni pe marginea râului Ialomița.

Am ales locul să fie cât mai ferit, greu accesibil (eu am traversat prin apă să ajung acolo) și în apropierea apei.

Deși voiam să o pun inițial pe o cărare de animale, sperând să surprind mistreți și căprioare, am zis să o pun pe malul râului, în speranța că vor veni să bea apă din balta care se formează în partea respectivă.

Am amplasat-o chiar lângă o vizuină, dar pe care o văzusem ulterior. Părea nefolosită și nu îmi dădeam seama dacă e de vulpe, bursuc sau altceva, că nu-s cunoscător. S-a dovedit a fi o intrare secundară într-un bârlog de bursuc. În noaptea când vine să bea apă, de acolo iese.

CE AM PRINS ȘI DE CE AM FOST SURPRINS

Așteptările mele realiste erau că o să surprind căprioare pentru că văzusem urme pe marginea râului. Speram și la mistreți, dar nu m-am gândit deloc la bursuc și la vidră.

Totuși, pentru 2 săptămâni aparițiile nu au fost prea multe. O căprioară, 2 vulpi, un bursuc, o vidră, câțiva stârci, cormorani și multe rațe mari. Nu știu dacă au mai fost și altele și nu le-a simțit camera (zic asta pentru că în ziua în care am instalat camera au trecut 2 lebede pe acolo), că e totuși o chinezărie de 150 de lei, sau din cauză că la un moment dat nivelul apei a crescut foarte mult și zona nu mai era accesibilă.

A fost prima oară când am lăsat camera și mi se pare un experiment foarte bun să confirmi prezența unor specii în zonă.