Plec de la mențiunea că imediat cum am cumpărat o dronă DJI i-am făcut DJI Care Refresh, un fel de CASCO pentru drone.

După vreo 9 luni de când am cumpărat-o și zburat-o fără probleme, am dat-o de gard. La propriu. Am zburat-o prea jos (să fac niște content pentru Instagram), fără să iau în calcul că în lateral (acolo unde nu bate camera) e un gard. S-au rupt câteva elice, care nu ar fi fost o problemă că le poți inlocui ușor, dar și unul din propulsoare.

Dronă DJI – Online Repair Request 

Am intrat pe site-ul celor de la DJI și am făcut o solicitare de reparație. M-am logat, cei de la DJI au identificat automat numărul dronei (dar puteți să îl introduceți și manual) și mi-au dat să completez un formular de service. Am bifat Crash Damage, am selectat ca motiv User Error, ceea ce ușurează procesul. În cazul în care selectezi Product Issue, ei vor analiza datele din serverele DJI și din o așa-zisă „cutie neagră” a dronei ca să stabilească ce s-a întâmplat cu adevărat. Lucrul asta poate îngreuna procesul, dar pot să îți impute și motive precum utilizarea în condiții neconforme. De exemplu, eu o ridicasem la -10 grade Celsius. 

Ai posibilitatea să trimiți doar drona, telecomanda sau bateriile. Deși doar drona era lovită, am selectat opțiunea „Whole set” și am trimis toate componentele. Introduci apoi adresa și dai SUBMIT. 

ATENȚIE, înainte de a da SUBMIT o să bifezi termenii și condițiile. Una din condiții este că dacă în urma constatării refuzi costul reparației și soliciți returnarea dronei, o să plătești 50 de euro constatarea. 

După ce ți se alocă un număr de solicitare, printează pagina respectivă pentru că o să fie nevoie să o pui în colet ca să identifice rapid case-ul. Pe lângă numărul de solicitare este recomandat să pui în colet și o copie a facturii de achiziție.

Etapa a 2-a

Ceea ce nu îți zic cei de la DJI (sau nu am găsit eu informația asta) este că ei îți vor trimite curierul să preia coletul. Eu imediat după ce am făcut solicitarea de service am căutat curier să văd cum îl trimit în Olanda, acolo unde este serviceul oficial DJI pentru Europa. Era vreo 200 de lei transportul rutier cu Fan Curier și ajungea în vreo 5 zile. 

Bine că nu am apucat să trimit coletul cu Fan Curier pentru că a doua zi dimineață am primit pe mail de la UPS România o etichetă de expediere. Solicitarea o făcuseră direct cei de la DJI. Eticheta trebuie printată și pusă pe cutia în care bagi drona. După amiază a venit un curier de la UPS și l-am trimis. A durat vreo 4 zile până a ajuns. 

Etapa a 3-a

Nu mai știu dacă în aceeași zi în care au primit drona sau a 2-a zi, dar constatarea s-a făcut imediat.  

Remark: NO WARRANTY: Crash damage. No liquid damage. Mavic Mini Intelligent Flight Battery replacement. Power ESC Board Module damaged. Rear Right Aircraft Arm damaged. Dear customer, this is your DJI Care Refresh quotation. When the quote is accepted and fulfilled, DJI will send a replacement product as per the DJI Care Refresh Agreement. In the event you would not like to use your DJI Care Refresh plan, the repair service costs will be €123.50 (Shipping Cost and Shipping VAT Excluded). 

Pe lângă asta, pentru ca aveam DJI Care Refresh mi-au zis că îmi înlocuiesc drona cu un cost de 40 EURO. Am plătit online, au înregistrat plata și în aceeași zi au și expediat-o. Peste alte 4-5 zile am primit înapoi telecomanda pe care am trimis-o, o dronă nouă și o baterie noua. 

Utilitatea DJI Care Refresh

Pentru că am avut acest service plan oferit de DJI Care Refresh totul a costat 40 de EURO. Dacă nu voiam să apelez la acest plan, trebuia să plătesc 123 de EURO pentru reparație. Tot datorită Care Refresh am avut și transportul gratuit. 

Eu am un DJI Mavic Mini Combo care a fost 2400 de lei la momentul achiziției, acum văd că e 2100. „CASCO-ul” a fost 200 de lei și l-am cumpărat de la F64. Dacă lovești drona în primele 15 zile de la achiziție, primești automat alta și ai dreptul la 2 astfel de înlocuiri. De asemenea, timp de 1 an de zile (în care se presupune că înveți să și pilotezi drona și să fii și atent să n-o dai de gard) ai dreptul la 2 solicitări de înlocuire a dronei plătind, cum a fost cazul meu, 40 de EURO. 

Trebuie să știți că DJI Care Refresh nu acoperă pierderea dronei. Dacă o zbori în pădure, cade și o mai găsești, nu poți solicita înlocuirea ei.

În concluzie, pentru cei 200 de lei adăugați la costul inițial al dronei și alți 200 plătiți în momentul accidentului, pentru a primi o dronă nouă, eu zic că merită.