Mai auzisem cazuri despre cum trebuie să îi tragi de mână pe cei de la primărie dacă vrei să facă treabă, dar ziceam să-i las pe alții cu mai mult spirit civic să îi tragă. Dar după ce am așteptat ceva timp și mi-am dat seama că niciun cetățean din ăsta cu spirit civic nu merge pe trotuar pe Liviu Rebreanu, am zis să le trimit o scrisoare celor de la PMB să mă plâng.

Situația, pe scurt: după ce a durat vreo 7 ani să reabiliteze bulevardul Liviu Rebreanu, când i-a fost făcută recepția finală, i-au făcut-o fără o bucată de vreo 30 de metri pătrați, unde era construită o anexă a unui bar, deși exista o decizie definitivă a instanței care îl obliga pe proprietar să o dărâme. În fine. La câteva luni după ce bulevardul a fost inaugurat oficial, anexa a fost dărmată de proprietar, dar tot molozul a fost lăsat acolo. A trecut o lună, două, trei și, aparent, niciunul din cei 10.000 de angajați din PMB nu a trecut pe acolo să constate asta. Cum vedeți și mai jos în poză, zona era foarte urâtă, insalubră și nefuncțională. Puteam să zic ceva emoționant cum că am luat decizia să fac sesizare pentru că am văzut zeci de mămici cu cărucioare sau persoane în scaun cu rotile care se chinuiau să treacă pe acolo, dar nu am văzut. Am făcut sesizarea că mă deranja pe mine să tot trec pe stradă și prin bălțile care se formau acolo.

So, situația în zonă, la 3 luni după ce proprietarul și-a demolat măgăoaia, arăta cam așa. Șoseaua se îngusta, oamenii mergeau pe lângă, uneori prin apă, uneori prin noroi:

După 5 luni, situația a fost salvată

  • Pe 30 iulie fac niște poze și trimit sesizarea la Primăria Capitalei

  • Pe 2 august redirecționează sesizarea mea către Poliția Locală
  • Pe 22 august Poliția Locală merge să constate situația
  • Pe 28 august încep să degajeze zona de moloz

De aici nu mai am date exacte.

Dar undeva pe 10 septembrie termină igienizarea și se apucă să finalizeze trotuarul și pista de biciclete. Lucrează part-time și în vreo 10 zile se apropie de final. Rămân fără materiale și o porțiune de vreo 7-8 metri pătrați nu e finalizată. Mai durează încă vreo 10 zile să facă rost de materiale să să repare trotuarul și pista de biciclete. Rămâne o bucată din șosea care mai trebuie asfaltată, dar după 2 săptămâni e gata și ea. Pe la mijlocul lui octombrie, după vreo 5 luni de la sesizare, misiunea a fost indeplinită. Trotuarul a fost redat pietonilor, șoseaua mașinilor.

#salvațiBulevardulRebreanu

E adevărat, a durat 5 luni, dar cine știe cât dura dacă nu trimiteam sesizarea. Aparent, Primăria își face treaba, dar dacă le zice cineva că trebuie să o facă și fără grabă. Cinci luni pentru un petic de trotuar e puțin cam mult. În rest, e bine că știu cum stau lucrurile și sunt gata oricând de o nouă provocare. Practic, vreau să mi se recunoască meritele de a fi salvat bulevardul Liviu Rebreanu. E a doua mare realizare a mea de anul ăsta.