La această ediție de Cupa Mondială vor participa 736 de jucători. Evident, toți jucătorii sunt diferiți: unul mai gras, unul mai slab, unul mai bătrân, unul mai înalt etc. Dar parcă unu-i prea bătrân, unul prea gras, unul prea scund, așa că încerc să îi fac aici de rușine puțin.

Cel mai bătrân jucător

e portarul egiptean Essam El Hadary. Are 45 de ani și 5 luni. Dacă va juca măcar un minut, va depăși recordul lui Mondragon, portarul Columbiei, care a jucat la Campionatul Mondial din 2014 la vârsta de 43 de ani. Următorul „bătrân” care participă la ediția din Rusia e Rafa Marquez. Are doar vreo 39 de ani. Asta e al 5-lea Mondial la care participă cu naționala Mexicului, iar la precedentele 4 a fost și căpitan.

Cel mai tânăr jucător

e unul mai puțin cunoscut, cel puțin pentru mine: Daniel Arzani. Are 19 ani, fiind singurul jucător născut în 1999 de la această ediție. E australian, joacă în campionatul intern la Melbourne City și e considerat unul din cei mai talentați jucători australieni. Deși era eligibil și pentru naționala Iranului, având dublă cetățenie, a ales Australia.

Al doilea cel mai tânăr jucător de la Cupa Mondială 2018 e mai cunoscutul Kylian Mbappe, care are și el 19 ani, dar care face 20 în decembrie. Recordul pentru cel mai tânăr jucător prezent la Mondiale e deținut de nord-irlandezul Norman Whiteside (17 ani și o lună). E urmat de Samuel Eto’o, care a debutat la Cupa Mondială din 1998, la vârsta de 17 ani și 3 luni. În anul în care Eto’o debuta, Mbappe abia se năștea.

Cel mai gras

E un jucător din Panama, fundașul Roman Torres. Are 1.88 m și 99 kg. Cred că sunt puțin dureroase duelurile cu el. Pe site-ul FIFA, al doilea cel mai gras jucător apare, surprinzător, englezul Harry Kane, cu 98 kg. Doar că e o eroare a oficialilor englezi care au încurcat puțin cifrele. Are 89 kg. Era greu să fie poate cel mai bun atacant din lume în momentul de față și să aibă suta de kile. Mai sunt încă vreo 3 jucători cu 98 kg, iar ăștia-s pe bune: Almuaiouf Abdullah (Arabia Saudită), Jannick Vestegaard (Danemarca), Harry Maguire (Anglia).

Cel mai slab

e, bineînțeles, un japonez. Takashi Inui are doar 59 kg. E mijlocaș. Eh, acum imaginați-vă un duel cu Roman Torres. Sigur nu v-ați dori să fiți japonez în duelul ăla. Pe locul 2 e Jesse Lingard, cu 60 kg.

Cel mai înalt jucător

e portarul croaților Lovre Kalinic, cu 201 cm. Lucrul ăsta nu-l prea ajută însă, că cel care va apăra poarta Croației va fi Subasic. Pe locul 2, stabilit în urma photo finishului, e Jannick Vestegaard, danezul lui Monchengladbach de fix 2 metri.

Cel mai scund jucător

e 3, cum ar zice Viorica. Toți o apă și-un pământ. Și un metru. 65. Pananamezul Alberto Quintero, sauditul Al Sherhi Yahya și elvețianul Xherdan Shaqiri.