În fiecare ediție a Cupei Mondiale, pe lângă cel mai bun jucător, golgheter și portar, se premiază și cel mai bun tânăr jucător al turneului. Eligibili pentru acest premiu sunt jucătorii U21 din lotul echipelor. La ediția actuală, se vor lua în considerare jucătorii născuți 1996 sau mai târziu.

E un premiu destul de important pentru că, de-a lungul timpului, a fost obținut de jucători de care a mai auzit lumea, gen Pele (17 ani), Beckenbauer (20 ani), Owen (18 ani), Podolski (21 ani), Muller (20 ani), jucători care au și confirmat ulterior, întărindu-și oarecum statutul obținut la turneul final. La ultima ediție, câștigătorul a fost Pogba (21 ani). Și de el ați auzit probabil.

TOP 10 tineri care se bat pentru „trofeu”

10. Kasper Dolberg, atacant, 20 de ani. Danemarca (Ajax)

9. Rodrigo Bentancur, mijlocaș, 20 de ani. Uruguay (Juventus)

8. Goncalo Guedes, atacant, 21 de ani. Portugalia (Valencia)

7. Dele Alli, mijlocaș, 22 de ani. Anglia (Tottenham)

6. Marcus Rashford, atacant, 20 de ani. Anglia (Manchester United)

5. Marco Asensio, 22 de ani, mijlocaș. Spania (Real Madrid)

4. Timo Werner, 22 de ani, atacant. Germania (RB Leipzig)

3. Gabriel Jesus, 21 de ani, atacant. Brazilia (Manchester City)

2. Kylian Mbappe, 19 ani, atacant. Franța (Paris Saint Germain)

1. Ousmane Dembele, 21 de ani, atacant. Franța (FC Barcelona)

Alți jucători cu potențial

Mai sunt câteva nume destul de interesante, dar mi-e greu să cred că o să poată să le ia fața ăstora de mai sus, având în vedere echipele la care evoluează. Ar mai fi danezul Christensen de la Chelsea, Zivkovic de la sârbi (Serbia fiind una din echipele cu cele mai tinere loturi), Embolo de la Elveția, Tielemans de la belgieni, Julien Brandt, dar ori nu îi ajută echipele, ori cred că nu o să joace prea mult. Nigeria are vreo 3 jucători destul de buni care sunt eligibili pentru Best Young Player Reward: Ndidi, Iheanacho și Iwobi, toți trei jucători în Anglia, dar sunt în poate cea mai grea grupă de la Mondialul, așa că nu mă aștept să meargă prea departe. Și e greu să fii jucătorul turneului dacă nu ieși nici măcar din grupe. La fel, aștept să îl văd pe Albert Gudmundsson (Islanda – PSV Eindhoven). Are doar 20 de ani, 5 selecții în națională și deja 3 goluri și pare un jucător interesant.

Personal, din toți ăștia enumerați, merg pe Asensio, Werner și Dembele, în funcție și de echipele care vor juca finala.