Dacă eram Burleanu aș fi ieșit să spun că Ionuț Lupescu e un om foarte mișto, un bun profesionist, cu rezultate bune la UEFA și că se bucură de concurența lui și că ne vedem la alegeri. Sper să fie o campanie mișto, o dezbatere de idei, fără să ne atacăm reciproc. Alegerile FRF sunt cel mai bun prilej pentru o campanie pozitivă. Nu trebuie să convingi un public învechit și neinformat, ca la alegerile politice, te adresezi unor oameni din fenomen și, foarte important, puțini. 255 de oameni trebuie să convingi că lucrurile pe care le-ai făcut sunt bune (asta dacă într-adevăr e așa). Ionuț Lupescu poate fi un foarte bun manager, dar eu am dovedit deja asta. Așa că nu dați cioara din mână pe vrabia de pe gard! Și gata. Și în tot timpul ăsta irosit pentru a arăta publicului cât de rău e Lupescu, l-aș fi folosit pentru mediatizarea lucrurilor bune făcute de mine. Eu, Răzvan Burleanu, nu trebuie să fiu cool, nu trebuie să mă placă suporterii, așa că nu am de ce să fac o campanie publică, de atac. Suporterii nu știu de performanțele pe care le-am obținut la copii și juniori. Cei care votează știu și lor trebuie să le reamintesc. Suporterii nu știu că am sprijinit fotbalul din Liga a 3-a, că le-am finanțat echipamente, terenuri, mingi și porți, lucruri pe care ei le consideră pomană electorală. Cei implicați direct le văd drept un ajutor firesc. Suporterii nu știu multe și nici nu votează, deci nu am de ce să îi angrenez în competiția asta. Trebuie să fiu sincer și să am așteptări realiste. Sunt bun, rămân. Sunt rău? Nu trebuie să rămân doar pentru că Lupescu e mai rău decât mine.

Dacă eram Lupescu…

Aș fi venit să zic că Burleanu a făcut multe lucruri bune la Federație, a făcut și lucruri rele, dar, probabil, din lipsa de experiență. E de apreciat că, în ciuda tinereții, a avut curajul să se lege la cap cu o muncă atât de grea. Din întâlnirile pe care le-am avut cu membrii electori am aflat că sunt mulți oameni mulțumiți de managementul lui Răzvan Burleanu, dar, în același timp, sunt și nemulțumiți. Se putea mai bine, zic ei. Și asta le zic și eu. Votați-mă pe mine nu pentru că Burleanu e rău, votați-mă că-s eu mai bun. Burleanu a făcut lucrurile în măsura în care a putut și s-a priceput. Dar cred că nu poate mai mult. Nu e o rușine să ai o pregătire limitată și nici nu îl desconsider pentru asta. Cred că nivelul meu de pregătire, experiența mea ca fotbalist și activitatea la UEFA mă califică să fiu un președinte mai bun decât Răzvan Burleanu. Atât.

Dar alegerile nu se câștigă cu platitudini din astea. În alegeri trebuie să existe arme, armate, fronturi, să curgă sânge. Și a curs..