Astăzi, fiind nevoit să stau destul de mult timp la o coadă, mi-am făcut un prieten. Pentru că, mă cunoașteți, sunt destul de sociabil. Not.
Din una în alta, am dat-o-n telefoane. Mi-a zis că și-a luat un Iphone X, că a prins o super ofertă. A dat doar vreo 2.700 de lei pe el, că și-a prelungit abonamentul. Și plătește vreo 90 de euro lunar timp de 2 ani. Zicea că își dorea un telefon mai performant, că până acum a avut LG și Huawei. L-am întrebat ce lucrează, având în vedere că eu n-aș plăti niciodată 90 de euro pe lună pentru abonamentul la telefon. În construcții, zice. Renovează apartamente. Zugrav.
Și am avut un moment, în ignoranța mea, în care l-am judecat, fără să mă gândesc că poate câștigă mai mult decât mine sau decât alții care nu ar plăti atât pentru un telefon. Dar mi-l imaginam cum, între o amorsă și o mână de glet, scoate Iphone-ul să se mai uite puțin pe Facebook.

Și pentru că meșterii ăștia au o tradiție în a-și zugrăvi cele mai scumpe lucruri, mă gândesc că și ăsta o să recurgă la un gest asemănător când nu i-o ieși vreo lucrare.