Nimic nu îl doar mai tare pe om decât atunci când îi iei banii. Poate să treacă peste faptul că nu are drumuri, că nu are spitale, că educația e inexistentă. Peste faptul că vrei să îi iei banii nu poate trece. Așa a început sfârșitul guvernului Boc, când a anunțat că va tăia 25% din salariile bugetarilor și 15% din pensii. Lumea a înnebunit. Traiul lor nu era oricum extraordinar, când au auzit că li se mai iau și din bani au dau în clocot.

Ehh, zilele astea, tocmai despre asta se discută: cum să se ia iar bani de la oameni. De data asta de la cei care lucrează în mediul privat, nu de la bugetari. De la 1 ianuarie, odată cu trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, veniturile angajaților de la privat vor scădea. Atenție! Veniturile, nu salariile. Pentru că tu, dacă ai un salariu NET (adică banii pe care îi iei în mână) 1.000 LEI, costul tău pentru angajator este de 1.425,72 LEI, ăsta fiind salariul BRUT (adică ala din care plătești taxe, impozite și alte contribuții).

Salariul trebuie să îți crească cu 400 de lei

Odată cu noul proiect propus de Guvern, pentru ca tu să iei 1.000 de lei NET, salariul tău brut ar trebui să fie 1831,50 de lei. Guvernul aberează și zice că va da o lege care va obliga angajatorii privați să mărească salariile astfel încât angajații să nu câștige bani mai puțin. E amuzant și trist. Nu poate face asta.

Când lucrul ăsta se va întâmpla, de la 1 ianuarie adică, lumea va ieși în stradă, Guvernul va cădea, iar noi vom fi mai săraci. Nu știu dacă ăsta e și planul celor din PSD, să abandoneze guvernarea în prag de alegeri prezidențiale sau sunt pur și simplu idioți. Cert e că măsura asta o să nască o stare de revoltă avansată. Până atunci, continuă pomenile.

Și așa, ca o informație trecută prea ușor cu vederea, elevii premianți nu mai primesc burse fiindcă primarii au folosit banii ca să-și mărească salariile!