Ieri, 29 septembrie 2017, s-a lansat FIFA 18. Astăzi, l-am jucat pentru prima dată. Are o grafică mișto, mai realistică față de 2017, dar așa se întâmplă în fiecare an, deci nu-i mare lucru.

  • Viteza de răspuns la comenzi e mai precisă, iar flow-ul jocului e mai natural.
  • Jucătorii aleargă mai bine și mai realistic
  • E continuată povestea lui Alex Hunter
  • FIFA Ultimate Team îi aduce la un loc pe Ronaldo dințosul, Maradona, Thierry Henry sau Hagi
  • Nu mai poți lua pauză exact când vrei. După ce apeși butonul, aștepți până la prima întrerupere a jocului

Ce m-a dezamăgit foarte tare e nivelul extrem de scăzut al portarilor. Am jucat FUT, Julio Cezar în poartă, 80 rating, gol din orice poziție. La fel de ușor dădeam și eu celorlalți. Zic, eh, o întâmplare, deși mai văzusem la cineva că se plângea de portari. Intru și joc un meci la online season. Eu cu Juventus, adversarul cu Dortmund. Eu Buffon, el Burki. S-a terminat 4-4. Orice șut din preajma careului de 16 metri cu un jucător peste 85 era gol.  Fără finesse, fără nimic. Șut și atât. Eu am dat goluri cu Higuain și Dybala, el cu Reus și Aubameyang. Și e a dracului de enervant să știi că poți lua gol așa ușor.

Un nou mod de joc

Pe lângă cele de mai sus, a apărut și un nou mod de joc: Interactive Transfers în Career Mode, un sistem nou de transferuri, în care jucătorii sau impresarii pot negocia contractele şi alte detalii de transfer, prin scene interactive. Altă noutate e că, pentru prima dată, echipa Națională a României va fi reprezentantă oficial în joc: echipament oficial, suporteri îmbrăcați în echipamentul echipei, steaguri și bannere personalizate.
*FIFA 18 este dezvoltat de Electronic Arts Romania împreună cu EA Canada.