Am fost la ultimul meci al României și am văzut că foarte mulți oameni din tribune nu au absolut nicio treabă cu fenomenul. Inițial am zis că e super, uite niște oameni care au venit doar pentru spectacol, să vadă alături de familie/prieteni un meci, chiar dacă nu prea știu nimic despre fotbal. Au făcut-o pentru evenimentul în sine, ceea ce e super civilizat. Ee, pe urmă am văzut că oamenii, deși nu se pricepeau absolut deloc, înjurau jucătorii, arbitrii, erau maeștri în tactică, știau cum trebuie să centreze românii sau cum trebuia să bată Stancu penalty-ul să dea gol.

Mai mult, am avut în spatele meu un dobitoc care înjura jucătorii tot meciul și le zicea cum o să îi aștepte după meci, să dea cu mașina peste ei dacă nu o să câștige. În scurtele pauze de înjurături își mai întreba prietenul: care e regula la offside? Dungile astea ajută și ele? 0-0 ne ajută? Atât că nu știa ce e ăla offside. În rest, era maestru. Știa că Cristi Ganea e fiul lui Ionel Ganea, că numărul 13 e Chipciu și că joacă la Steaua.

Suporteri pe modelul Halep

Suporterii de națională sunt nocivi. La fel ca cei ai lui Halep. Ei știu că trebuie să țină cu naționala pentru că s-au născut aici, nu pentru că îi leagă ceva de echipa asta. Și li se pare că au tot dreptul să înjure și să fie nemulțumiți pentru că jucătorii ăia le fac țara de râs.

Suporterii de club, însă, sunt cu totul altceva. Foarte mulți cretini și acolo, dar băieții ăia au o identitate, un parcurs alături de echipa aia. Țin cu Dinamo pentru că au crescut în Groapă, nu pentru că s-au născut acolo. Țin pentru că au bătut maidanul acolo și tații lor i-au dus pe stadion încă de mici. La ei iubirea pentru echipă e dezvoltată în timp. Nu se duc la meciul cu Voluntari pentru spectacol, pentru că e cool. Se duc pentru că iubesc echipa aia și vor să o susțină. Suporterii echipei de club sunt fidelizați, cei ai naționalei sunt de duzină.

Și suporterii cretini ai naționalei sunt așa mulți și pentru că la meciurile internaționale se adună partea cretină a suporterilor și de la Dinamo și de la Steaua și de la Rapid și de la și la și la…