Fostul internațional olandez, Edgar Davids, a câștigat procesul cu Riot, compania care produce unul din cele mai populare jocuri din lume: League of Legends. Fotbalistul susține că unul din personajele din joc a fost creat după chipul și asemănarea sa. Mai exact, carry-ul Lucian.

100 de milioane de jucători lunar

Cu ocazia Campionatului Mondial din 2014, Riot a lansat o serie de skinuri cu tematică sportivă. Printre astea era și Striker Lucian. Personajul seamănă cu Davids și la ten și la păr și poartă același tip de ochelari. Lui Davids i s-a părut că i-a fost folosită imaginea și i-a dat în judecată. Riot trebuie să îi dea toți banii care au fost încasați de pe urma vânzării skinului, însă doar comenzile din Olanda, țara lui Davids. Nu se știe care e suma pe care o să o primească. Prețul unui skin e cam de 6 dolari. Ultimele rapoarte arată că, lunar, numărul  jucătorilor de League of Legends depășește 100 de milioane. Mă gândesc că or fi destui care joacă și în Olanda. În fine, cred că o să primească ceva bani.

Singurul fotbalist cu ochelari pe teren

Citind câteva articole pe tema asta, am văzut mulți care spuneau ba că noroc cu jocul ăsta că l-a făcut celebru pe Davids, ba că nu a auzit nimeni de el, ba că încearcă să își facă publicitate pe baza jocului.

Amuzant.

Băiatul ăsta, Davids, a fost unul din cei mai mari fotbaliști din lume. A jucat pe la Barcelona, Inter, Juventus, Milan, Tottenham. Are vreo 70 de selecții în naționala Olandei, a fost inclus de Pele în Top 100 fotbaliști. Pe lângă calitățile fotbalistice, era foarte ușor de remarcat datorită aspectului: purta dreaduri și ochelari, un accesoriu inedit pentru un fotbalist. (Poate de asta i-a și dat în judecată. Cât de mare să fie coincidența? Și fotbalist și negru și dreaduri și ochelari exact la fel) Cred că e singurul fotbalist care a jucat cu ochelari. De vreo 20 de ani de când mă uit la fotbal, nu am mai văzut altul și nici nu îmi amintesc să fi citit vreodată de altcineva.