Lucrezi la un ziar local și ai de scris un articol cu un băiat de pe acolo care joacă fotbal în Liga 1.  (despre care ți-a zis cineva că ar da bine, că sigur nu ai venit tu cu subiectul) Te interesezi puțin, întrebi în stânga și în dreapta, dai două telefoane, gata articolul. Încerci să ilustrezi articolul ăla cu ceva, să placă la cititor și îi ceri o poză băiatului, cu el fotbalist dacă se poate, că sigur are. Îți dă o poză și zice ”uite, aici sunt eu cu Alibec”. Super, îi mulțumești, îi urezi succes, îi zici că ce mult ți-a plăcut să vorbești cu el și că poate mai țineți legătura.

Ajutor de la colegii mai dăștepți

Termini articolul și înainte de publicare, trebuie să dai explicație foto.

– Băăă, cine căcat e Alibec și la ce echipă joacă?

– E un fotbalist bun care joacă la Steaua. Pardon, FCSB, îi zice Marinela, o colegă cu bărba’su microbist.

– Mersi, fată, să trăiești!

Și scrie: Marian Târșa în partida cu FCSB. Și publică articolul. Ce mai contează că poza e din perioada în care Alibec juca la Astra? Astea sunt detalii, esența articolului trebuie să o vezi, nu poza, ignorantule!! Nu contează că și de asta e presa în halul în care e, că articolele sunt scrise de oameni care nu au nicio idee despre subiectele abordate. Dăm înainte în același stil!

P.S. Mă uit să văd autorul articolului. E scris de Tehno Redactor. Ăsta parcă se ocupa cu altceva într-o redacție, dar în presa nouă, lucrurile merg și-așa…