Ieri, aveam nevoie de câteva informații tehnice despre National Arena pentru o prezentare. Am intrat pe site-ul lor și pe pagina de Facebook. Site-ul m-a ajutat puțin. Pe Facebook, însă, am găsit o pagină cu 100 mii de like-uri și 400 mii de check-in-uri, câteva poze și cam atât.

Postări afiliate către eMAG

Asta găseai, în schimb, pe pagină: link-uri către telefoane, televizoare, laptopuri de pe eMAG. Bineînțeles, fiecare link avea și un profil afiliat de profitshare. Mă gândesc că, la 100.000 de like-uri, generezi câteva conversii. Sunt convins că nu asta e strategia administratorului stadionului. Băiatul ăla care se ocupă de pagina de Facebook s-a gândit să facă și el un ban în plus dacă tot are pe mână o pagină de 100 mii de like-uri. În timp ce primăria cere vreo 20.000 de EURO pentru un meci jucat pe stadionul ăsta, un băiat mai face câteva sute de lei din reclamă la eMAG.

Exact asta e transpunerea sistemului din administrația publică. Un om incapabil numește, la rândul său, un om incapabil și, omul ăla, pentru că e incapabil, folosește, în mod personal, o resursă pe care ar trebui să o administreze în mod profesionist, fiind plătit pentru asta.