Am văzut mai multe persoane care scriu că primesc diverse sugestii de la Facebook pe baza discuțiilor cu alte persoane. Primesc, de exemplu, sugestii de hrană de câine, în condițiile în care nu au căutat sau postat ceva despre, ci doar au vorbit cu altcineva despre asta. Am citit și am găsit că majoritatea utilizatorilor dau acces aplicației de mobil Facebook la microfonul telefonului și așa s-ar întâmpla lucrul ăsta. Nu mi se pare deloc în regulă, dar mno..

Sugestii cu locația dezactivată

Zilele trecute am citit un articol din presa locală, care povestea cum un jandarm, jucător la o echipă de liga a IV-a, a bătut un arbitru. O zi mai târziu, sugestie de prietenie pe Facebook: exact jandarmul din ziar. Fără să îl caut vreodată, fără să am vreun prieten comun. Deși dubios, trec cu vederea.

Ieri, am avut o întâlnire cu un om pe care nu l-am văzut niciodată înainte. A fost o discuție de vreo oră la el la birou. Știam doar că îl cheamă Laurențiu. Astăzi, exact omul ăla e în prima sugestie primită de la Facebook pentru a-l adăuga în lista de prieteni. Nu sunt nici pe departe vreun conspiraționist, dar nu cred nici în ruptul capului că asta e o coincidență. Așa că, probabil, sugestiile se fac, mai nou, și pe baza locației. Doar că, în timpul discuției cu persoana respectivă, deși telefoanele noastre au stat pe aceeași masă, eu nici nu aveam locația activă.

Dar nu, spuneți-mi că e doar o coincidență…